Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.Több száz kiutalás a Fundamentától a K&H Bank részére

2017.12.06 19:29

 

A víziközmű-társulat irodájában a 2017. év végi pénzügyi, számviteli, gazdasági eredmények összegzése folyik. A beruházás lezárásának időszakában fokozott figyelemmel kell kísérni az állami támogatással megemelt, kellő időben történő LTP-s kiutalásokat, ugyanakkor a beruházás hitelfedezetének biztosításához elengedhetetlen a nem fizető ingatlantulajdonosok önrészének behajtása tájékoztat Sohajda Lajos a társulat IB elnöke.

A lakossági túlfizetések kifizetései 2018. év végéig megtörténnek

Irodánk munkatársai jelenleg az éves befizetéseket és a 2017. év végi pénzügyi, számviteli, gazdasági eredményeket összegzik. Hangsúlyozottan figyelemmel kell lenni arra, hogy a befizetések és az állami támogatással megemelt LTP-s kiutalások a kellő ütemben kerüljenek átutalásra a beruházást meghitelező bankhoz. Több száz kiutalás már meg is történt közvetlenül a Fundamentától a K&H Bank részére.

A lakossági túlfizetések kifizetései a zárás időszakában, azaz 2018. év végéig mindenképpen megtörténnek. Ugyanakkor Diósd Város Jegyzőjének be kell hajtania a tagi önrésszel elmaradásban lévő LTP-s társulati tagok és magánbefizető ingatlantulajdonosok tartozásait, hogy a beruházáshoz felvett hitel törlesztéséhez szükséges pénzösszeg rendelkezésre álljon. Fontos feladatunk a behajtással kapcsolatban, hogy a befizetéssel elmaradásban lévők adatait átadjuk a Jegyzőnek, majd a behajtásokat követően, a megkapott adatok alapján a befolyt összegeket ingatlanonként és tagonként jóváírjuk az érdekeltségi területi ingatlantulajdonos számára.