Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.Tájékoztatás a „B” befejező programról az intézőbizottsági ülésen

2017.07.20 18:05

Tájékoztatás a „B” befejező programról az intézőbizottsági ülésen

Az intézőbizottsági ülésen Sohajda Lajos IB elnök elmondta, hogy 2013-2014-ben fogalmazódott meg az igény „B” program elindítására a társulat a pénzügyi kereteinek figyelembevételével. A következő évben már dokumentálásra is került a PIU Szervezet együttműködésével, mely szervezet vállalta, hogy közbeszerzési eljárás keretén belül a programban kitűzött projektfeladatok pályáztatását megvalósítják. A tervezési és a kivitelezési munkák 2016-tól napjainkig folyamatosak. A nyertes tervező az Unitef ’83 Kft. és az első nyertes kivitelező vállalkozó a Duna Aszfalt Kft. volt. A következő pályáztatások során a helyi nyertes vállalkozók is munkához jutottak. 2016-ban 16 projektelem teljesült, amelyekhez összesen 156.738.758 Ft került lehívásra. 2017 májusáig 8 projektelem finanszírozásához 18.482.899.-Ft került lehívásra a K&H Bank Zrt.-nél még rendelkezésre álló hitelkeretből.

Jelenleg is kivitelezési munkák folynak az érdekeltségi területen, a nyertes ajánlattevők szennyvízelvezetési munkát végeznek a Balatoni úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, valamint a Kavicsos, Hársfa, Mandula, Géza, Székely A. utcákban. Továbbá egyéb házi-bekötések, NA 300 régi betoncsatorna kiváltások és házi-bekötés tervezés van folyamatban. A „B” program költség fedezete a K&H Bank Zrt-nél rendelkezésre álló hitelkeretből kerül lehívásra.

Sohajda Lajos IB elnök a projektelemek kapcsán arról tájékoztatta az intézőbizottsági tagokat, hogy két munkaterület átadása akadályokba ütközik. A Hársfa utca esetében a gázközmű vezetékek elhelyezése és az épülő csatornavezeték védőtávolsága nem megfelelő, ennek vizsgálatára hivatalos eljárás keretében kutató árok feltárása lenne irányadó. A Géza utca esetében a tulajdonosi szolgalmi jogok megadásának hiánya hátráltatja a kiviteli munkákat, ezért a tervezett csatorna műszaki tartalmának korrekciója után lehet majd a kiviteli munkát folytatni. Ezeken a területeken a kiviteli munkák felfüggesztéséről döntött a bizottság.