Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.Rendezni a lezáratlan ügyeket

2018.08.11 16:28

Diósd Város Víziközmű-társulat tájékoztatója

Diósd Város Víziközmű-Társulata a működésének utolsó hónapjaiban valamennyi társulati taggal rendezni a túlfizetésekkel, illetve az elmaradt csatornarákötésekkel kapcsolatos lezáratlan ügyeket – tájékoztat Sohajda Lajos a víziközmű-társulat IB elnöke.

A társulat jelen, befejező időszakában az egyik legfontosabb feladat a társulati tagokkal kapcsolatos, úgynevezett rendezetlen ügyek számbavétele, és a rendezhetőek elvégzése a társulat működésének utolsó hónapjaiban. Ilyenek a műszaki vagy egyéb, rajtunk kívülálló okokból elmaradt csatornagerincvezeték megépítésével és elmaradt csatornabekötésekkel érintett azon ingatlanok, ahol a tagi önrész megfizetése megtörtént. Ezen esetekben a befizetett összegeket a társulat maradéktalanul visszautalja a Tag által megjelölt számlaszámra.

Van olyan eset is - igen elenyésző számban -, hogy a szennyvízcsatorna ingatlanra történő bekötése, az úgynevezett „házibekötés” nem valósult meg valamilyen okból. Az elmaradás okainak tisztázását követően a megvalósításról intézkedni fogunk, amennyiben a társulati Tag a rákötési engedély feltételeinek megfelel.

Azoknak a – nem kis számú - társulati tagoknak, akik túlfizetést eszközöltek az önrészük megfizetése során, a túlfizetést a társulat visszautalja a Tag által írásban megnevezett bankszámlára. A nagy számú érintett miatt ez hosszadalmas egyeztetést igényel, de lehetőség szerint ősz végéig mindenkinek visszafizetjük a többletbefizetéseket.

A tagokkal kapcsolatos elszámoláson túl, a társulat a jogszabályi előírásoknak megfelelően felkészül a bő egy évtizedes munkájának a lezárására, azaz az elszámolásra. A társulat a megszűnése kapcsán egyeztetést folytatunk a munkánkat segítő szakértővel – számviteli és jogi szakértők bevonásával – a megszűnési eljárás programjával és annak ütemezésével kapcsolatban. A jogszabályi előírások szerint sok-sok lépésből álló feltételt kell teljesíteni az elszámolás kapcsán. Ilyen előttünk álló feladat például az elszámoló bizottság időben történő megalakítása, a társulat dokumentumainak archiválása, a tartozik-követel listák összeállítása, és azok átadása a tulajdonos Önkormányzat részére.