Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.Május végén kezdik telepíteni a házi átemelőket

2015.05.06 20:03

Április 10-én írták alá a házi átemelőkről szóló szerződést az önkormányzat és a telepítést végző Duna Aszfalt kivitelező képviselői. Az aláírástól számítva 210 nap áll a kivitelezők rendelkezésére, hogy minden olyan ingatlan területére, ahol a tulajdonos ezt igényelte, szakszerűen elvégezzék az átemelők beszerelését és üzembe helyezését.

 A házi átemelők igénylésének leadása 2015. április 30. napjával lezárult!

A kivitelezők ütemterv szerint látnak neki a munkálatoknak, városrészenként keresik fel az ingatlantulajdonosokat és első körben felmérik a területet, a beépítés lehetőségeit, valamint kijelölik az átemelő helyét. Ennek köszönhetően az első telepítésekre május végén, június elején számíthatunk.

Sokan kérdezik, hogy azokat, akik már megvették az átemelőt, milyen módon kompenzálják?

Azon tulajdonosok költségét, akik már rendelkeznek átemelővel, de tavaly, amikor erre lehetőség volt, leadták az igényüket, a meglévő átemelő állapotának függvényében megtéríti a beruházás. A meglévő átemelőket szakértő megvizsgálja, hogy alkalmas-e arra, hogy a kiépített egységes rendszer optimálisan működő része legyen. Egyedi esettől függ, hogy a meglévő átemelő milyen mértékben hasznosítható. Előfordulhat, hogy bizonyos elemét cserélni szükséges, de olyan eset is lehet, hogy a típus függvényében teljes méretékben a hálózat részévé tehető az adott átemelő. A szakemberek a használati értéket is megállapítják, majd ezek arányában megtérítik az ingatlantulajdonos részére az átemelő adott mértékű költségét. Minderre azért van szükség, mert az átemelő hálózat kiépítésének célja, hogy egységesen működő rendszert hozzanak létre, amit az üzemeltető hálózatként tud üzemelni a továbbiakban.     

Hogyan történik az átemelő telepítése?

Május hónapban a beépítést végző kivitelező cég képviselői felkeresik az ingatlantulajdonosokat, mindenkit informálnak a szükséges tennivalókról és időpontokról, majd a lakókkal előre egyeztetett időpontban elvégzik az átemelő telepítését, amely ideális esetben (megfelelő körülmények mellett) egy nap alatt elkészül.

A kivitelezőkkel történő egyeztetések rendkívül fontosak, kérünk minden lakót, aki érintett a kérdésben, fogadja a kivitelezők megkeresését, és biztosítsanak lehetőséget a személyes egyeztetésre.

További információkkal minden érintettet egyénileg keresnek meg a kivitelezést végző cég képviselői. 


ÜGYINTÉZÉS:

Diósd Város Víziközmű-társulat Ügyfélszolgálati Irodája
Cím: Diósd, Sashegyi út 3.

Ügyfélfogadás: Hétfő: 14-18 óráig, szerda: 9-17 óráig, péntek: 9-13 óráig
Tel: 23/370-360, 0630/220-6409
E-mail: 
diosdvkt@gmail.com

 

Érdeklődni az Érdi Ügyfélszolgálati Irodán is lehet:

Csatornázási Ügyfélszolgálati Iroda

Cím: Érd, Alispán utca 4.
Tel.: 06-80/630-036 06-23/223-061
E-mail: ugyfelszolgalat@erdicsatornazas.hu
Nyitva tartás: Hétfő 13:00-18:30-ig, Szerda: 8:00-12:00 és 12:30-16:30-ig