Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.Felkészülés LTP-s szerződések lezárására

2016.03.20 11:22

Ebben az évben tovább bővül az adminisztratív tennivalóink sora, hisz le kell zárnunk a különböző futamidejű LTP-s szerződéseket. Akik az önrészük megfizetésére a víziközmű-társulat megalakulását követő hónapokban kötöttek lakástakarék-pénztári szerződéseket - egyébként ők vannak többségben – azoknak nagyjából egyszerre, 2016 végén, 2017 elején jár le a futamidő.

Nagy számban voltak, akik később váltak társulati taggá, és szintén állami támogatás igénybevételével, azaz LTP-s szerződéssel kívánták önrészüket törleszteni. Ők magasabb havi törlesztő-részlet befizetése mellett rövidebb futamidejű, azaz 70 hónapos LTP-s szerződést köthettek. Ebben az esetben a feltétel az volt, hogy a végső összeg, vagyis az önrész ugyanannyi legyen, mint a korábban csatlakozók esetében, és az eredeti futamidőn belül minden ilyen szerződés lezárásra kerüljön. Mivel ezek a rövidebb futamidejű, 70 hónapos szerződések az elkövetkezendő hónapokban véget érnek, minden egyes ilyen tagunk befizetését ellenőrizni kell, és elmaradás esetén értesíteni, különben veszélybe kerül a beruházás finanszírozása.

Az LTP-s szerződések lezárásakor minden szerződő félnek az elszámolását rendeznie kell, elmaradások esetén felszólításokat kell kiküldenünk, hogy a hátralékokat időben befizessék, mert a beruházás finanszírozására felvett hitelt kamatokkal törleszteni kell. Erre való felkészülésre a következő hónapban már sort kell kerítenünk.

Mindenki az egyéni szerződésének lejártakor, azaz a futamideje végén kap majd egy elszámolást a társulattól, és ha elmaradása lesz, azt rendeznie kell. Külön ki kell emelni, hogy esetleges elmaradás esetén az állami támogatás mértékét kockáztatják a nem fizető tagjaink, és abban az esetben más módon kell mindenkinek helytállnia, hogy a teljes önrész (341.860,- Ft) megfizetésre kerüljön.