Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.Elkezdődött a 70 hónapos LTP-s szerződések lezárása

2016.06.12 07:01

Diósd Város Víziközmű-társulat hírei

A Víziközmű-társulatnál elkezdődött a rövidebb futamidejű, 70 hónapos LTP-s szerződések lezárása, és rendkívüli taggyűlés összehívására is sor kerül még júniusban - tájékoztat Sohajda Lajos a víziközmű-társulat IB elnöke.

A Társulat életében fontos fordulóponthoz érkezett, ugyanis is a rövidebb futamidejű, 70 hónapos LTP-s szerződések lejártak. A szerződések lejárta időszakában a befizetésekkel kapcsolatos egyenlegközlő leveleket kell kiküldenünk a tagoknak, az érintetteknek, amelyben vagy visszaigazoljuk, hogy az önrészük befizetésének hiánytalanul eleget tettek, vagy esetleges túlfizetés esetén visszafizetést kapnak, illetve elmaradás esetén tájékoztatjuk az elmaradásból adódó várható következményekre.

A tagi önrészt mindenkinek rendeznie kell, hisz az LTP-s szerződéssel rendelkezők csak rendezett törlesztőrészletek és ütemes fizetés eseten számolhatnak az állami támogatással. Amennyiben a tag hibájából marad el az állami támogatás, neki kell helytállnia, mert a beruházásban elvégzett munkák ellenértékének a fedezetét a hiánytalanul rendezett tagi önrészek képezik. Ennek érdekében eddig mintegy 270 levelet küldtünk ki részben tértivevényesen, részben ajánlott feladóvevénnyel azért, hogy az átvételről a visszaigazolások a rendelkezésünkre álljanak, és ezen tagok befizetéseivel kapcsolatos teendőinket a következő mintegy három hónapban lezárhassuk. Ezek mellett a hosszabb futamidejű LTP-s tagjaink befizetéseit is kezeljük, a májusi befizetéseket követően az önrészek átutalására kerül sor a Fundamenta felé. Irodánk munkatársai a bennünket megkeresők ügyes-bajos dolgait is intézik. Kiemelten kérem tagjainkat, hogy a befizetéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel is bátran forduljanak munkatársaimhoz Irodánk ügyfélfogadási idejében.

Rendkívüli taggyűlés megtartására is készülünk június második felére, mivel a 70 hónapos szerződések lezárásához, és a nem fizetők esetében a tagi Önrész finanszírozásával kapcsolatban döntést kell hoznia a taggyűlésnek, továbbá a tervezői szerződések visszaigazolásához, és azok ellentételezéséhez is a taggyűlés jóváhagyása szükséges.