Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.70 hónapos LTP-s szerződések kifuttatása

2016.10.16 20:41

Az utóbbi időszakban a víziközmű-társulat életében jelentősen megnövekedtek az adminisztrációs feladatok, melyek közül októberben a legfontosabb a 70 hónapos LTP-szerződések kifuttatása, és a vízjogi engedélyezéshez szükséges tulajdonosi nyilatkozatok begyűjtése – tájékoztat Sohajda Lajos a Víziközmű-társulat IB elnöke.

A 70 hónapos LTP szerződések futamideje lejárt

A víziközmű-társulatnak minden egyes szerződő esetében meg kellett vizsgálnia, megtörtént-e az önrész teljes összegének a befizetése, ha valamilyen oknál fogva túlfizetés történt, azt vissza kell adni. Ha valaki nem törlesztett megfelelően, és azért elmarad az állami támogatás, akkor kötelezni kell az önrész egészének befizetésére. Pontosan el kell számolni a társulat minden egyes tagjával. Ez a szerződés kifuttatásának folyamata, aminek még része a Fundamentával történő elszámolás, majd az állami támogatás kiutalásának a fogadása. A fentieknek megfelelően úgy kellett megszervezni a társulati adminisztrációt, hogy a folyamatos egyéb tevékenységek és az elszámolások miatt jelentősen megnövekedett ügyfélforgalom mellett mindenre jusson idő, de a társulat irodájának dolgozói becsülettel helytállnak.

A 100 hónapos LTP szerződések még nem jártak le

Akik a diósdi víziközmű-társulathoz a megalakuláskor vagy néhány hónappal később csatlakoztak, 100 hónapon keresztül törleszthetik önrészüket. A futamidő ebben az esetben mindenkinek 100 hónap, amit az első befizetéstől, későbbi csatlakozás esetén a szerződés megkötésétől kell számolni. A 100 hónapos futamidejű LTP szerződések még nem jártak le.

A társulat az általa begyűjtött önrészeket egy összegben utalja a Fundamenta számlájára. 2016. szeptember hónapban több, mint 12 millió forint került átutalása.

A már lejárt 70 hónapos, illetve a még folyamatban lévő 100 hónapos szerződések esetében az elszámolást és a törlesztést illetően abban az egy esetben van a fentiektől eltérés, amikor a szerződő fél elhalálozott. Ebben a sajnálatos esetben ugyanis nem jár az állami támogatás, így az örökösöknek kell kifizetniük a különbözetet. Ilyenkor ajánlatos a társulat irodáját azonnal felkeresni, ahol minden segítséget, tájékoztatást megadnak.