Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.2300 a rákötési engedélyek száma

2015.06.21 21:50

A rákötési engedélyek száma meghaladta a 2300-at

A Víziközmű-társulat által kiadott rákötési engedélyek száma elérte, sőt valamivel meg is haladta a 2300-at, és ez azt jelenti, ennyi ingatlan már biztosan rákapcsolódhat a diósdi szennyvízcsatornára - tájékoztatott Sohajda Lajos Diósd Város Víziközmű-társulat IB elnöke. A rákötési engedélyeket hat részletben adta ki a társulat. Az engedélyek kiküldése már 2014-ben megkezdődött, tehát vannak olyan tulajdonosok, akik már egy éve megkapták azokat, és vannak, akiknek az elmúlt hónapban sikerült postázni,

A társulatnak arról nincs tudomása, hogy a kiadott rákötési engedélyek birtokában eddig mennyi ingatlan kapcsolódott rá a szennyvízcsatornára, de az IB elnök valamennyi ingatlantulajdonos figyelmét szeretné felhívni arra, ahol műszaki akadálya nincs a rákötésnek, ott minél hamarabb csatlakozni kelt. Senki ne késlekedjen a bekötéssel, tegye azt meg a rendelkezésére álló 90 napon belül, mely a rákötési értesítés átvételét követően indul.

 

Akkreditált mérnök feladata a házi bekötések során

A házi bekötéseket - a tulajdonos felkérésére - akkreditált mérnöknek kell megtervezni, a telken belüli csatorna kiépítését szakmailag megfelelően kell elvégeztetni, majd a mérnöknek azt át kell venni, és eltakarás előtt a tényállást fotóval rögzíteni. Ekkor megtörténik a vízóra leolvasása, a megfelelő adatlapok, iratok kitöltése, majd a mérnök jelenti a beruházónál és a szolgáltatónál a rákötés tényét. A rákötés tehát így lesz előírásszerű és egyben jogszerű. Aki ennek nem tesz eleget, vagy bizonyos lépéseket kihagy, illetve rákötési engedély hiányában csatlakozik, vagy nem akkreditált mérnökkel együttműködve végzi el a rákötést, az előbb-utóbb olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud elszámolni a folyamattal, így komoly büntetést kockáztat.