Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.A víziközmű-társulat a vállalt feladatát teljesítette

2018.12.14 05:59

Diósd Város Víziközmű-társulat tájékoztatója

Diósd eddigi legnagyobb beruházása, a csatorna-beruházás megvalósulása céljából megkötött Társberuházói megállapodásban foglaltak teljesítésre kerültek – tájékoztat Sohajda Lajos a víziközmű-társulat IB elnöke.

    A megállapodás szerinti feladatokhoz kapcsolódó teendők menet közben alkalmazkodtak az éppen aktuális helyzethez, így az     alapberuházás kapcsán a pénzügyi feladatokat az önkormányzat látta el. Az önkormányzat pénzügyi szakemberei a víziközmű-   társulat jóváhagyásával hívták le a szükséges hitelösszegeket a beruházás megfinanszírozásához, majd továbbították azt a beruházás megvalósítására társult ÉrdDiósdTárnok önkormányzatai által létrehozott beruházó szervezetnek.

    A „B” program során a víziközmű-társulat közvetlenül utalta a tervezési és kivitelezési munkák fedezetét a beruházó szervezet felé. Egyetlen alkalmat kivéve: 2016 végén az önkormányzat számlájára került a munka ellentételezése, amit később az önkormányzat utalt tovább a beruházó szervezetnek.

    A víziközmű-társulat a vállalt feladatát teljesítette, a csatorna-beruházás megfinanszírozásához szükséges hitel fedezetét az önrészek összegyűjtésével biztosította, és készen áll az elszámolási eljárásra.

    Az elszámolási eljárás kezdő napját banktechnikai okok miatt úgy kellett időzíteni, hogy a hitel törlesztését követően kerüljön rá sor, mivel az elszámolás megindításának napjával a társulat hiteltartozása lejárttá válik. A bank leemeli a maradék kintlévőségét, és amennyiben erre a futamidő vége előtt sor kerülne, az körülbelül 5 millió forint többletköltséget jelentene. A bank tájékoztatása szerint a hiteltartozás zárolt számláról történő leemelésére 2018. december 31-el bezárólag sor kerül.