Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

Diósd Város Víziközmű-társulat "elszámolási eljárás alatt"

2049 Diósd
Sashegyi út 3.A 100 hónapos LTP-s szerződések futamidejének közelgő lejárata

2016.08.17 20:22

A már lejárt 70 hónapos, és a közelgő lejáratú 100 hónapos futamidejű lakás-takarékpénztári szerződésekkel kapcsolatos egyeztetések, kiértesítések komoly feladatot rónak a munkatársakra. Az eddigi befizetések alapján elkészültek és júliusban postázásra is kerültek a társulati tagok számára az idei egyenlegközlők az érdekeltségi hozzájárulások befizetéséről. Szám szerint 1526 levelet készítettünk el, és azért „csak” ennyit, mert az önrészüket korábban teljes egészében teljesítő tagjainkkal már elszámoltunk.

Az egyenlegközlő kiértesítések ingatlanokra lebontva tartalmazzák az összes befizetést 2016. június 30-ig. Felhívtuk tagjaink figyelmét, hogy akinek az egyenlege negatív, azaz elmaradásban van, augusztus 15-ig teljesítse. A Taggyűlés döntése értelmében tájékoztattuk a tagokat, hogy „amennyiben LTP-s szerződése a befizetések elmaradása miatt megszüntetésre kerül, érdekeltségi hozzájárulása az elmaradt állami támogatásokkal együtt a megszüntetés napján egy összegben esedékessé válik, és pótlólagosan 341.860,- Ft-ot kell befizetnie”. A 160/1995 (XII.26) kormányrendelet alapján az érdekeltségi hozzájárulás adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül, melynek behajtásáról Diósd Város Jegyzője gondoskodik.

Az egyenlegközlők kézhezvételét követően ugrásszerűen megemelkedett az ügyfélforgalom társulatunk irodájában. Irodánk munkatársai készségesen segítenek minden hozzájuk fordulónak, legyen az önrész befizetés egyeztetésével, tulajdonosváltozással, illetve egyéb kéréssel, kérdéssel kapcsolatos megkeresés.